Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Uimahalli, kuntosali, keilahalli, salibandyä, sulkapalloa, hyvinvointiyrittäjiä, kokoustiloja. Jopa 150 konserttia ja muuta tapahtumaa vuodessa.
Skanska toivoo pääsevänsä käynnistämään perinteikkään lentokonetehtaan saneerauksen jo ensi syksynä Härmälänrannassa Pirkkalan rajan tuntumassa.
Tilat olisivat tuolloin käytössä syksyllä 2016.
Lentokonetehtaasta tulee  liikuntaan ja tapahtumiin keskittyvä hyvän olon keskus. – Tämä on mittava 20 miljoonan euron rakennushanke, joka tuo palveluita alueelle, kertoo kiinteistöpäällikkö Janne Telenius Skanskalta.  Yhtiö on nyt löytänyt kumppanikseen sijoittajan. Myös suurimpien tilojen vuokraajat ovat tiedossa.


Skanska järjestää Härmälänrannassa 5. maaliskuuta työpajan, johon alueesta kiinnostuneet voivat ilmoittautua kuulemaan uutisia ja kertomaan ideoitaan, mitä alueelle tulevaisuudessa haluavat.
Uimahalliin on tulossa 25 metrin pituinen allas. Teleniuksen mukaan tavoite on, että yksityinen halli toimii samoin kuin kuntien omistamat hallit.


– Tampereen ja Pirkkalan kanssa on neuvoteltu käytöstä, mutta ei sovittu mitään.
Rakentamisen aikatauluun tuo epävarmuutta lähinnä kaavatilanne. Asemakaava on toistaiseksi vahvistamatta. Pirkkalan kunta on valittanut kaavasta hallinto-oikeuteen, sillä se ja Tampere eivät päässeet sopimukseen rajaseudun liikennejärjestelyistä. Pirkkala on halunnut Tampereen osallistuvan kustannuksiin, sillä Härmälänrannan kasvu tuo rasitusta ja remonttitarvetta risteyksiin Pirkkalan puolelle. Mahdolliset jatkovalitukset siirtäisivät niin asuintalojen kuin lentokonetehtaan rakentamista.