Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pirkkalan kunta valmistelee Pirkkalan yläasteen kaksikerroksisen osan luokkatilojen korvaamista väistötiloilla, tiedotti kunta perjantaina. Rakennusta on tutkittu ja korjattu, mutta opettajien ja oppilaiden kokema sisäilmaan liittyvä oireilu tiloissa on jatkunut. Tavoitteena on, että väistötiloihin siirrytään syyslukukauden alussa.

Pirkkalan yläasteella on tehty sisäilmaan liittyviä tutkimuksia ja korjauksia parin vuoden ajan. Viimeisimmät korjaustyöt tehtiin joululomalla.  Tuoreimmat tutkimukset rakennuksen ilmanvaihdosta ja sisäilman laadusta valmistuivat hiljattain. Tutkimuksissa ei ole löydetty syytä koetuille sisäilmahaitoille. Työterveyshuollon lausunnot, kouluterveydenhuollon havainnot ja ennakkotiedot terveysperusteisesta riskianalyysista kertovat kuitenkin jatkuvasta oireilusta.

Koska epätietoisuus on jatkunut pitkään, eikä tilanne ole kaikista tehdyistä toimenpiteistä huolimatta korjaantunut, kunnan johto on päättänyt ryhtyä valmistelemaan väistötilojen hankkimista. Henkilökunnalle ja oppilaille halutaan taata turvalliset opiskelu- ja työtilat. Riskianalyysin mukaan oireilua esiintyy erityisesti yläkoulun kaksikerroksisessa osassa, joka aiotaan korvata väistötiloilla. Väistötilat tarvitaan noin 30 opetustilalle, jolloin tilan tarve on arviolta reilut 2000 m². Väistötilat sijoitettaisiin yläkoulun alueelle.

 

 Väistötilojen hankinta on tarkoitus saada valtuuston päätettäväksi maaliskuussa. Tavoitteena on, että koulutyö voitaisiin aloittaa uusissa tiloissa elokuussa koulun alkaessa. Koska väistötiloja tarvitaan mahdollisesti useamman vuoden ajan, on tarkoituksenmukaista hankkia mahdollisimman nykyaikaiset ja laadukkaat tilat.

Pirkkalan yläkoulurakennuksen tulevaisuus halutaan kunnan mukaan ratkaista osana koko kunnan laajuista sivistyspalveluiden palveluverkkoselvitystä, joka valmistuu toukokuussa. Selvityksessä tutkitaan vaihtoehtoja palveluiden sijoittumiselle ja toiminnan järjestämiselle. Siinä huomioidaan kunnan kasvuennuste ja kaikkien päiväkoti- ja koulurakennusten korjaus- ja uudisrakennustarpeet.