Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Maanantaiaamuun mennessä jo yli viidennes Pirkkalan äänioikeutetuista oli käynyt ennakkoon uurnilla eduskuntavaalien äänestyksessä. Äänensä oli jättänyt 2842 kunnan 13729 äänioikeutetusta. Tarkka äänestysprosentti oli 20,7. Miehiä ennakkoon äänestäneistä oli 1292 ja naisia 1550. Neljä vuotta sitten pirkkalalaiset äänestivät vilkkaimmin koko Pirkanmaalla. Äänestysprosentti oli 77,1. Koko maassa Pirkkalaa aktiivisempia äänestäjiä oli vain 11 kunnassa.

Ennakkoäänestää voi vielä maanantaina ja tiistaina. Pirkkalassa Citymarketin äänestyspiste (Palmrothintie 2) on Partolassa avoinna molempina päivinä kello 9-20. Pääkirjastossa (Suupantori 2) kuntakeskuksessa voi äänestää kello 10-20.

Eduskuntavaalien vaalipäivä on ensi sunnuntaina 19. huhtikuuta. Vaalihuoneistojen ovet ovat silloin avoinna kello 9-20. Äänestyspaikkoja Pirkkalassa ovat Kirkonkylän, Naistenmatkan, Nuolialan, Kurikankulman ja Toivion koulut sekä kunnantalon valtuustosali.

Neljä vuotta sitten eduskuntavaaleissa kokoomus sai Pirkkalassa 32,8 prosenttia äänistä. Perässä seurasivat SDP (20,1) ja perussuomalaiset (19). Muut puolueet jäivät alle kymmenen prosentin kannatukseen Pirkkalassa. Pirkkalalaisten ääniä sai edellisvaaleissa eniten kokoomuksen Antero Saksala. Seuraavaksi suosituimmat pirkkalalaisten ehdokkaat olivat Armi Kärki (ps), Sofia Vikman (kok), Hanna Tainio (sd), Saara Karhu (sd), Jukka Gustafsson (sd), Pia Viitanen (sd) ja Marko Asell (sd).