Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Sinilevätilanne on Pirkanmaan ELY-keskuksen mukaan edelleen normaali Pirkanmaalla. Tällä viikolla Pirkanmaan virallisilla levähavaintopaikoilla (40 kpl) on havaittu hieman sinilevää seitsemässä eri pisteessä ja Nokian Pyhäjärven Lehtiniemessä runsaasti. Sastamalan Houhajärvessä on levää ollut koko kesän, Pirkkalan Vähäjärvessä nyt kolmatta viikkoa ja Lempäälän Pyhäjärven Mäyriänrannassa jo kuudetta viikkoa. Uudet sinilevähavainnot ovat Pirkkalan Pyhäjärven Kranstolpan uimarannalta, Nokian Pyhäjärven Maatialanlahdelta ja Urjalan Rutajärven Kauniston rannasta. Myös Nokian Tottijärvellä levää on havaittu toista viikkoa.
Hieman runsastuneet sinilevähavainnot johtuvat sateiden aiheuttamasta ravinnekuormituksesta, jonka vuoksi leville käyttökelpoista liukoista fosforia on vedessä riittävästi. Viime kesän moniviikkoinen kuiva jaksohan kirkasti yleensä rehevätkin järvet ja leväesiintymät jäivät kesällä poikkeuksellisen vähäisiksi. Sopivat olosuhteet, kuten lämmin ja tyyni sää, tulevat toteutuessaan lisäämään sinileviä Pirkanmaan vesistöissä.