Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Seudun keskuspuhdistamohanketta esitellään keskiviikkona 19.8. klo 18 Sampolan/Tammerkosken lukion auditoriossa (Sammonkatu 2, 33540 Tampere). Kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa kerrotaan keskuspuhdistamohankkeen nykytilanteesta ja esitellään suunnitelmaluonnoksia. Paikalla ovat sekä Tampereen Veden että suunnittelukonsulttien edustajat keskustelemassa ja vastaamassa kysymyksiin. Kahvitarjoilu.

Erilaisia vaihtoehtoja jätevedenkäsittelyn perusratkaisun luomiseksi Tampereen seudulle on selvitetty yli kymmenen vuoden ajan. Lopulta on päädytty eri esiselvitysten pohjalta vertaamaan hajautettua ja keskitettyä jätevesien käsittelyratkaisua. Keskitetty ratkaisu tunnetaan Sulkavuori-vaihtoehtona. Hajautetussa vaihtoehdossa toiminta keskittyy nykyisten puhdistamojen ja linjojen parantamiseen. Keskitetyssä vaihtoehdossa sijaintipaikan valinnan lähtökohta on, että puhdistamo sijoitetaan kallion sisään.
Pirkanmaan keskuspuhdistamohanke on useiden kuntien yhteishanke. Mukana ovat Kangasala, Lempäälä, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi.
Lisätietoja hankkeesta: www.pirkanmaankeskuspuhdistamo.fi