Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

– Pakolaisia täytyy auttaa, ilman muuta! sanoo pirkkalalainen Heikki Jaakkola  ja pudottaa rahaa seurakunnan vapaaehtoiskerääjän Linda Niemisen lippaaseen Pirkkalan Citymarketilla. Seurakunta valjasti maanantaina vapaaehtoisia lipaskeräykseen, sillä se kuuluu Kirkon ulkomaanavun ns. nopean toiminnan joukkoihin.
Ensi sunnuntain messun yhteydessä seurakunta järjestää tavarakeräyksen pakolaisten hyväksi. – Vaihdoimme viime sunnuntaina kolehtikohdettamme ja keräsimme pakolaisille, kertoo kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.
Pirkkalan suhtautuminen Euroopan pakolaistulvaan nousi keskusteluun, kun kunta mainittiin Ylen tekemässä kyselyssä yhtenä neljänä Pirkanmaan kunnasta, jotka suhtautuvat kielteisesti turvapaikan hakijoiden vastaanottoon. Pirkkalan pormestari Helena Rissanen sanoo, että tieto ei ole ihan totta.

– Yle oli lähettänyt kyselyn valtuustojen puheenjohtajille. Yksi henkilö vastasi siihen. Virallista kantaa kunta ei ole asiaan ottanut eikä maahanmuuttovirasto ole asiaa meiltä tiedustellut. Itsekin sain kyselyn, mutta en ehtinyt vastata siihen määräajassa.
Rissasen mukaan kunnan tekninen toimi selvittää paraikaa, onko kunnan alueella turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi sopivaa vapaata tilaa. Myös seurakunta on kartoittamassa tiloja. Seurakunta, kunta, SPR ja Elokolo ovat neuvotelleet pakolaistilanteen vaatimista toimista.
Tilaselvitys valmistuu pian ja sen jälkeen ollaan Rissasen mukaan viisaampia.
Lue lisää oheisesta ilmaisesta näköislehdestä ja printtilehdestämme