Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Vielä tiistaina laduntekijät tuskailivat Pirkkalassa lähes olemattoman lumen kanssa. Kunnassa ei ole lumitykkiä, joten keinolumiladuillekaan ei pääse sivakoimaan. Tiistai-iltana alkanut lumisade kuitenkin helpotti tilannetta, ja latuja alkaa nyt syntyä.
Kun lunta tulee enemmän, latupohjia aletaan tehdä traktorin ja rengasjyrän avulla ja vasta seuraavan kunnollisen lumisateen jälkeen päästään ajamaan varsinaisia latuja.
Ensimmäisenä latu saadaan Keskuskentälle juoksuradan päälle. Koululaiset ja hiihtokoululaiset pääsevät siihen treenaamaan. Keskuskentältä latujen teko etenee lumitilanteen mukaan joko kaasulinjaa kohden tai valaistulle ladulle. Mikäli lunta sataa kunnolla, ladut valmistuvat nopeasti.
Innokkaimmat - ja uhkarohkeimmat - hiihtäjät ovat suunnanneet järvien jäille. Pyhäjärven pinnan korkeus vaihtelee juoksutusten mukaan ja jää halkeilee vaarallisesti, joten jäälle menoa kannattaa harkita useampaan otteeseen. Järvellä on myös voimakkaita virtauksia, jotka on tunnettava. Niitä löytyy muun muassa Viikinsaaren läheltä ja Rajasalmesta, joten järvellä ei voi hiihdellä olosuhteita tuntematta. Vähäjärvelle kunta tekee ladun, kunhan lunta tulee lisää ja  jää kantaa varmasti moottorikelkan.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta ja oheisesta näköislehdestä