Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pirkanmaan maakuntakaavan ensimmäinen ehdotus on valmistunut. Kaavakartalla nähdään nyt ensimmäistä kertaa linjaukset ja sijainnit Pirkkalaan ja sen lähialueille kaavailluille uusille suurille liikennehankkeille. Näitä ovat läntinen rata, uusi järjestelyratapiha, Puskiaisten moottoritie ja Sääksjärveltä Sorkkalantien risteykseen kulkeva kakkoskehä. Hankkeet ovat olleet aiemmin jo kauan valmisteilla, mutta linjauksille on jätetty useita vaihtoehtoja.
Maakuntakaava ulottuu vuoteen 2040 asti. Pirkanmaan liiton liikennesuunnittelija Ruut Rissanen sanoo, että esimerkiksi radan toteutuminen on erittäin pitkällä tulevaisuudessa,
– Puhutaan aikaisintaan tuosta 2040 seudusta, Rissanen arvioi. Oikorata yli Rajasalmen palvelisi tavaraliikennettä, jonka ei enää tarvitsisi kulkea Tampereen läpi.

Lopullinen maakuntakaavaehdotus on tulossa syksyllä nähtäville mielipiteitä varten. Jo keväällä siitä antavat lausuntonsa kunnat.

Lue lisää läntisistä suurväylistä ja maakuntakaavasta printti-Pirkkalaisesta tai oheisesta näköislehdestä