Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pirkkalan kuntakeskuksessa Suupalla alkavat tällä viikolla sekä uuden lukion rakennustyöt että niin kutsutun vanhan kirjastotalon purkutyöt, tiedottaa Pirkkalan kunta. Raskas liikenne keskustan alueella lisääntyy työmaiden vuoksi.
Uusi lukiorakennus nousee entisen Ransupuiston paikalle Naistenmatkan alakoulun viereen. Urakka alkaa maanrakennus- ja paalutustöillä. Jalankulkuliikenne ohjataan vapaa-aikakeskuksen puoleiselle kevyen liikenteen väylälle turvallisuussyistä. Lukiorakennuksen on määrä valmistua toukokuussa 2017.

Vanhan kirjastotalon purkaminen alkaa rakennuksen sisäpuolisilla purkutöillä. Koneellinen purku alkaa toukokuussa, jolloin kevyt liikenne ohjataan tässä vaiheessa tien toiselle puolelle.
Purkamisesta aiheutuvan pölyhaitan kunta lupaa tiedotteessaan pitää mahdollisimman vähäisenä kastelun avulla. Meluavat työvaiheet tehdään arkisin kello 7–18 välillä.


Rakennuksen purkamisen jälkeen maa-alue tasataan ja sille levitetään tiivis sora- tai murskepinta. Valmista pitäisi olla kesäkuun 2016 alkuun mennessä, ennen torin kesäkauden alkua.
Vanhan kirjastotalon aluetta koskeva Naistenmatkan asemakaavan muutos on parhaillaan nähtävillä 16. toukokuuta asti. Asemakaavan muutoksella vanhan kirjaston tontti muutetaan asuinkerrostalotontiksi. Asuintalossa on myös jonkin verran liike- ja toimistotilaa. Mikäli kaavaehdotus etenee viivytyksittä, arvioitu rakentamisen aloittamisajankohta on aikaisintaan talvi 2017.
Lukion rakentaa Rakennus Karhu Oy ja kirjastotalon purkaa Totaalipurku Oy.