Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Satakunnan lennostolla on Pirkkalassa merkittävä rooli Suomen lähivuosien kalleimmassa kaupassa, Hornettien seuraajan valinnassa.
– Tehtävämme on arvioida viiden hävittäjäehdokkaan suorituskyky ja esittää, mikä niistä on paras vehje, sanoo lennoston komentaja, eversti Juha-Pekka Keränen.
Hornetit korvaavat koneet on määrä ottaa käyttöön vuoden 2025 jälkeen.
Suorituskyvyn lisäksi Hornetin seuraajan valinnassa painaa kolme muuta kriteeriä. Ne arvioidaan muualla kuin Satakunnan lennostossa.  Kriteerit ovat elinkaarikustannukset, huoltovarmuus poikkeusoloissa ja turvallisuuspolitiikka.
Keränen jättää 1. elokuuta Satakunnan lennoston komentajuuden ja siirtyy Ilmavoimien operaatiopäälliköksi. Uudessa toimessa hän vastaa Hornetin seuraajan eli ns. HX-hävittäjähankkeen johdosta Ilmavoimien osalta.
Satakunnan lennosto tekee suorituskykyarviot koneista vuosina 2019-20. Arviointi voi sisältää myös koelentoja hävittäjäehdokkailla.
– Jos näitä tulee, niin todennäköisesti ne tehtäisiin koneiden omissa tukikohdissa ulkomailla. Vähintään simulaattorilla tehdään kaikille ehdokkaille testilennot.
– Olemme toivoneet myös kylmätestejä pohjoisessa.

Lue lisää oheisesta näköislehdestä. Se on Kesänumeromme ja sisältää hyvän kavalkadin Pirkkalan ja lähiseudun menovinkkejä.