Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Peräti neljä ammattilaispelaajaa on paraikaa kisaamassa Golf Pirkkalan mestaruuskilpailuissa kovatasoisessa miesten sarjassa. Kisan voittajaksi on vahvimmin tyrkyllä joku nelikosta Henri Lipsanen, Olli Järvi, Joonas Lehtola ja Väinö Viitaharju.

– Hienoa päästä Pirkkalan kisoihin mukaan. Aiempina kesinä on ollut päällekkäisiä kisoja muualla, kertoi kymmenen vuotta ammattilaisena pelannut Henri Lipsanen (31) perjantaina Pirkkalan kentällä.

Imatralaislähtöinen Lipsanen löysi vuosi sitten kodin Pirkkalasta. – Muutimme puolison kanssa Sankilaan vuosi sitten. Olemme viihtyneet hyvin.

Lipsanen on pelannut tänä vuonna golfin Finnish Touria, joka sisältää seitsemän osakilpailua. – Pääsin myös ensi kertaa kisaamaan Challenge Tourille Tshekeissä heinäkuussa. Oli mukava saada kokemusta maailman parhaiden pelaajien otteista.

Challenge Tourin yläpuolella on vielä kovatasoisempana ammattilaiskiertueena European Tour, jossa pelaavat Mikko Ilonen ja kumppanit.

Lipsasen parhaita saavutuksia ovat reikäpelin SM-hopea ja neljäs sija Finnish Tourilla. Mies miettii, että golfuralla on nyt pieni suvantovaihe opiskelujen takia.

– Pystyin satsaamaan kymmenen vuotta ympärivuotisesti golfiin. Nyt tietojohtamisen opinnot Tampereen teknillisessä yliopistossa ovat loppuvaiheessa eikä yhtä kova panostus golfiin ole mahdollista.

Opinnot ovat menneet niin putkeen, että Lipsaselle on jo luvassa parhaille opiskelijoille luvattu työpaikka lähiseudulta. Se odottaa Valmetilla Sarankulmassa.

Nuorempana Lipsasen lajivalinnassa oli vahvasti mukana pesäpallo. Henrin isä Vesa ja setä Jarmo ovat Suomen mestareita Imatran Pallo-Veikoista -70-luvulta. – Pesiksen junnupelit saivat osaltani jäädä, kun vanhempani aloittivat golfharrastuksen ja sitä kautta innostuin lajista, Lipsanen kertoo.

Seuranmestaruuskilpailujen Lipsanen toivoo olevan sekä rento että tosimielellä pelattava koitos. – Vaikka täällä on lyhyitäkin väyliä, niin kenttä on haastava. Heti väylän sivussa on kivikkoja ja metsiä, joihin ei saa missään tapauksessa lyödä.

Lipsanen lähti muiden miesten sarjan pelaajien tavoin ensimmäiselle pelikierrokselleen perjantaina iltapäivällä. Kisan ratkaisut nähdään kolmannella kierroksella sunnuntaina ja niitä voi käydä seuraamassa vaikkapa samalla terassilla kahvit nauttien. Klubitalon läheisyydestä näkee monien väylien avauslyönnit.

Mestaruudet ratkotaan viikonloppuna myös naisten ja senioreiden sarjoissa, joissa nähdään omien luokkiensa huippujen otteita.

Golf Pirkkalan seuranmestaruuskilpailujen miesten sarjan kierrokset alkaen pe 18.8. klo 12.30, la klo 8 ja su kello 13.40 alkaen (alustava aikataulu). Vapaa pääsy.