Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Ilmavoimien suurin sotaharjoitus Ruska 2017 kuuluu ja näkyy ensi viikolla myös Pirkkalassa. Harjoitus pidetään maanantaista perjantaihin 9.-13.10. Harjoitus  alkaa näkyä Pirkkalassa jo tällä viikolla, jolloin joukkoja aletaan perustaa. Ensimmäiset reserviläiset saapuvat paikalle perjantaina.
Hornet-hävittäjiä ja muita ilmavoimien koneita lentää Pirkkalan taivaalla päivittäin aamusta myöhäiseen iltaan. Ruotsalaisten Gripeneille, jotka myös ovat harjoituksessa mukana, Pirkkala on varakenttä, joten Gripeneitä ei välttämättä täällä nähdä.
Lisäksi Satakunnan lennoston tukikohdan ympäristössä liikkuu paljon harjoitukseen osallistuvia ajoneuvoja ja henkilöitä varusmiehistä puolustusvoimain henkilökuntaan ja reserviläisiin.
– Harjoitukseen osallistuu Satakunnan lennostosta 350 kantahenkilökuntaan kuuluvaa. Heidän lisäkseen palvelukseen on kutsuttu noin 1150 reserviläistä, kertoo harjoituksen projektiupseeri, kapteeni Pauli Mannisto lennoston esikunnasta.
– Mukana on noin 120 ajoneuvoa panssaroiduista  miehistönkuljetusajoneuvoista henkilöautoihin.
Maajoukot harjoittelevat Pirkkalan tukikohdan ja sen ympäristön lisäksi Ruutanakorpi-Haikanvuori -alueella.
Ruska 2017 muuttaa ilmasotaharjoituksen ajaksi liikennejärjestelyjä Pirkkalan ja Lempäälän välisellä 3003-tiellä. Säijän yhdystien ja Lentoasemantien välillä tien nopeusrajoitus laskee 60 kilometriin tunnissa. Lisäksi tällä alueella on pysähtymiskielto.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta tai oheisesta näköislehdestä