Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pekka Saloranta kävi äänestämässä Nuolialan koululla. Helena Pulkkinen tarkasti hänen äänioikeutensa.

Pirkkalalaiset olivat koko Pirkanmaan aktiivisimpia äänestäjiä presidentinvaaleissa. Äänestysprosentti kohosi Pirkkalassa 77,5:een, kun se oli Pirkanmaalla 71,4. Koko maassa uurnilla kävi 69,9 prosenttia äänioikeutetuista.

Presidentiksi  valtavalla äänten enemmistöllä uudelleen jo heti ensimmäisellä kierroksella valittu Sauli Niinistö oli  ylivoimainen suosikki myös Pirkkalassa. Hänen ääniosuutensa paikkakunnalla oli 69,8 prosenttia. Kakkoseksi tuli Pekka Haavisto (11,4 prosenttia), kolmanneksi Laura Huhtasaari (5,7) ja neljänneksi Paavo Väyrynen (4,6).

Aktiivisimmat äänestäjät Pirkkalassa löytyivät Toivion äänestysalueelta. Siellä äänestämässä kävi 82 prosenttia äänioikeutetuista. Lähelle sitä äänestysvilkkaudessa päästiin Kurikassa (81,1), jossa Niinistö myös nautti suurinta suosiota Pirkkalassa. Hänen saaliinsa annetuista äänistä oli siellä 72,7 prosenttia.

(Juttua korjattu 29.1. klo 14.04 Pirkkalan ja Pirkanmaan äänestysprosenttien osalta)

 Lue lisää presidentinvaaleista Pirkkalassa keskiviikon 31.1. näköislehdestä.