Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Toivion koululle saapunut yleisö ei päästänyt Kaakkois-Pirkkalan kaavaluonnoksen esittelijöitä helpolla. Toiviolaiset kritisoivat voimakkaasti kaavasuunnitelmia.

Toivion koulun ruokala täyttyi tiistai-iltana ääriään myöten, kun Pirkkalan kunta esitteli siellä Toiviota koskevaa Kaakkois-Pirkkalan osayleiskaavan luonnosta. Paikalle saapui pitkälti toistasataa ihmistä, joista suurin osa oli toiviolaisia. Myös Pirkkalainen-lehti oli paikalla.

Toiviossa kaavasuunnitelmat ovat herättäneet runsaasti vastustusta. Tiistain tilaisuudessa asukkaat muun muassa peräsivät vastausta kysymykseen, missä vaiheessa kunta päätti laajentaa Toivion naapurustoon alunperin suunnitellun 2500 asukkaan uuden asuinalueen 15.000 asukkaan jättilähiöksi. Paikallaolijoilta ei myöskään löytynyt ymmärrystä Toivion koulun eteläpuolen metsään sunnitellulle kokoojakadulle.

Kaavoittajaa kritisoitiin voimakkaasti siitä, että osallisia ei ole kuultu kaavavalmistelussa maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämällä tavalla. Kaava-arkkitehti Pauliina Pelkonen vastasi, että vuoden 2015 asukaskyselyssä saatuja mielipiteitä on huomioitu kaavan valmistelussa ja että varsinainen lainmukainen kuulemisvaihe alkoi, kun kaavaluonnos laitettiin nähtäville 24.1. ja 7.3. väliseksi ajaksi.

Lue reportaasi tilaisuudesta ensi viikon Pirkkalaisesta, joka ilmestyy 7.2.