Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Perjantaista sunnuntaihin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävillä Asta Rakentaja -messuilla on mukana 340 näytteilleasettajaa, jotka esittelevät messukävijöille rakentamisen, remontoinnin ja asumisen tuotteita sekä palveluita uusia innovaatioita ja ideoita unohtamatta. Messuilla kerrotaan rakentamisen, sisustamisen ja asuntokaupan uusista tuulista, inspiroidutaan keittiö- ja kylpyhuonetrendeistä, tehdään hankintoja kotiin sekä etsitään uutta tietoa ekologisesta ja energiatehokkaasta asumisesta.

Messuilla puhuttaa esimerkiksi Suomessa kehitetty uusi keksintö kiinteistöjen kuivatukseen. Patentoidulla puhallusmenetelmällä pystytään kuivattamaan nopeasti ja kustannustehokkaasti jo kosteusvaurioituneita vanhojen kiinteistöjen alapohjia sekä nopeuttamaan merkittävästi muun muassa uudisrakennusten betonirakenteiden kuivumisaikaa.

– Juuri tällä hetkellä joudutaan julkisella puolella, monissa kunnissa ja valtion omistamissa rakennuskohteissa miettimään koulujen, sairaaloiden tai muiden julkisten tilojen purkamista niissä ilmenneiden kosteusongelmien vuoksi. Uskon, että puhalluskuivatusmenetelmämme voi pelastaa useita tiloja ja ylläpitää jatkossakin niiden ”terveyttä”, toteaa toimitusjohtaja Pasi Lehtimäki Tulilattia Oy:stä.


Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos SASKYn osastolla (E113) opastetaan viikonloppuna ikkunoiden kunnostamista perinteisin menetelmin ja Vammalan ammattikoulun osaajat tekevät kivirakentamisen työnäytöksiä. Osastolla on paikan päällä perjantaina klo 12–14 myös kaakelimaakari Susanna Palovaara Hattulan Kaakelitehtaalta kertomassa kaakelimaakarin työstä ja siitä, kuinka käsityönä valmistettavat kaakeliuunit ja seinälaatat syntyvät.

Messuille rakentuu suosittu TuoteTalo, jossa messukävijät pääsevät tutustumaan aidossa ympäristössä erilaisiin rakenteisiin ja ratkaisuihin sekä pinta- ja julkisivumateriaaleihin. Perinteinen hyväntekeväisyyshuutokauppa järjestetään sunnuntaina. Kaupan on erilaisia työkaluja, kodinkoneita ja -tuotteita. Huutokaupan tuotto osoitetaan tavaralahjoituksena Tampereen ensi- ja turvakoti ry:lle. Meklarina toimii Aki Palsanmäki.

Mukana on 14 pirkkalalaista yritystä, joiden joukossa on useita kattorakentamisen ammattilaisia.

Asta Rakentaja 2018 -messut, avoinna perjantaista sunnuntaihin 2.–4.2. klo 10–17, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, pääsyliput 14 € (alle 15-vuotiaat lapset aikuisen seurassa maksutta). Lisätiedot: www.asta.fi.