Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Kurikankulmalla juhlittiin tänä aamuna porukalla Vihreä lippu -ympäristöohjelman nousua entistä korkeammalle tasolle.

Kurikankulman koulu ja Kurikankulman päiväkoti on palkittu ympäristötyöstään Kestävän tason Vihreällä lipulla. Tapahtuma huomioitiin tänään keskiviikkona kokoontumalla pihalle yhteiseen ulkojuhlatilaisuuteen.

Tunnustus tuli vuosia kestäneestä suunnitelmallisesta ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstä. Kestävälle Vihreä lippu -tasolle pääsyä voi anoa kolmen hyväksytyn Vihreä lippu -projektin jälkeen, eli aikaisintaan neljännestä toimintavuodesta alkaen Vihreä lippu -ohjelman vakiinnuttua pysyväksi.

Vihreä lippu on kansainvälinen kestävän kehityksen ohjelma ja kasvatusalan ympäristösertifikaatti, joka toimii jo 67:ssä eri maassa ympäri maailman.

Lapset ovat Vihreä lippu -toiminnassa aktiivisia vaikuttajia aikuisten rinnalla niin ohjelman päätöksenteossa, suunnittelussa, toteutuksessa kuin tulosten arvioinnissa. Kurikankulmalla on rakennettu yhdessä ympäristökehitysohjelmaa, jossa on huomioitu muun muassa jätteiden vähentäminen ja sähkön kulutus.
– Lapset ja perheet ovat ottaneet hyvin vastaan Vihreän lipun tavat. Kestävä kehitys näkyy yhä enemmän materiaalien hankinnassa ja ruokahävikissä. Nyt meillä on teemana yhteinen maapallo, Kurikankulmalta kerrotaan.

Lue lisää ensi viikon printti-Pirkkalaisesta