Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

HAVAINNEKUVA Sulkavuoren keskuspuhdistamosta Lakalaivan risteyksen vieressä. Laitos on toiminnassa 2023-24.

Sulkavuoren keskuspuhdistamon rakentaminen käynnistyy huhtikuussa. Puhdistamo rakennetaan Sulkavuoren kallion sisään. Rakentamisen huippuvuodet ovat 2022-23, jolloin hanke työllistää vuosittain 700-850 henkeä.
Jätevedet johdetaan puhdistamolle ja sieltä pois siirtoviemäreiden ja tunnelien kautta. Niiden rakennustyöt näkyvät Pirkkala ja Härmälän seudun liikenteessä lähivuosina. Pirkkalasta Rantaperkiönkadulle asti viemäri upotetaan maahan kaivamalla.
 – Ensimmäisenä laitamme putkea maahan Partolan risteyksen uusimisen yhteydessä 2019-20. Riippuu siitä, miten risteysremontti käynnistyy, kertoo Tampereen keskuspuhdistamon toimitusjohtaja Timo Heinonen.
Viemäriurakat Härmälässä ja Pirkkalassa ovat vuorossa 2021 alkaen. Ne näyttäytyvät seudulla lähinnä ajoittaisina liikennejärjestelyinä. Esimerkiksi Naistenmatkantielle rakennetaan töiden ajaksi vaihtoehtoinen reitti kevyelle liikenteelle.


Sulkavuoren puhdistamon ja Pyhäjärven välillä jätevesi kulkee louhitussa tunnelissa. Rakentamisen aikana Sulkavuoren alueella häiriöitä saattavat aiheuttaa kallion poraaminen ja räjäytykset
Sulkavuoresta Viinikanlahteen ja Vihilahteen tehtävien tunneleiden tekeminen aiheuttaa niin ikään poraus- ja räjäytyshaittoja. Kun viemärilinjaa rakennetaan Hatanpään alueen läpi, Vihilahdessa joudutaan sulkemaan kevyenliikenteen väyliä rakentamisen ajaksi turvallisuussyistä.

Lue lisää Pirkkalaisen näköislehdestä tai printti-Pirkkalaisesta