Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Näkymä oli näin lohduton Syrjäntien hiihtoreitin ja Jasperintien rakennustyömaan työmaatien risteyksessä tänään tiistaina. Kohta pyritään puhdistamaan mahdollisimman pian, jotta hiihtäjät pääsevät taas risteyksen yli jatkamaan hiihtoa.

Kurikasta Lempäälään johtava Syrjäntien hiihtolatu katkesi tänään tiistaina, kun Jasperintien jatkoa Vähä-Vaitista Linnakalliolle rakentavan tieurakoitsijan yhden kuorma-auton lavalta tippui märkää turvetta ja liejua ladun ja työmaatien risteykseen. Pirkkalaiseen kuvan mutaisesta laturisteyksestä lähettänyt hiihtäjä epäili, että kyseessä oli tahalllinen kippaus ja silkka kiusanteko hiihtäjille.

– Kyse ei ole missään tapauksessa kiusanteosta, maa-ainesta ei ollut kipattu tahallaan, kertoo kunnan yhdyskuntatekniikan päällikkö Mikko Keränen. – Asia on käyty läpi urakoitsijan ja autoilijoiden kanssa. Työmaatiellä kuljetetaan märkää turvetta ja liejua Jasperintien työmaalta. Tapahtuneessa on kyse lavalta tippuneesta tavarasta.

Keränen harmittelee tapahtunutta ja sitä, että latukoneet eivät pääse nyt pilalle menneen latupaikan yli.

– Urakoitsija on aiemminkin puhdistanut kohtaa työpäivien päätteeksi, nyt puhdistamista ja tarkkailua lisätään, varsinkin kun hiihtolomaviikkokin on tulossa.

– Pahoittelemme tapahtunutta, koitamme parhaamme mukaan sekä rakentaa uutta väylää että ylläpitää latuverkostoa. Pitkästä aikaa hienot puitteet hiihdollekin!

Hiihtäjät ovat joutuneet ylittämään tietyömaan tässä kohdassa koko kuluvan hiihtokauden ajan. Se sijaitsee pari kilometriä Kurikasta Lempäälään päin.