Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Kaakkois-Pirkkalan kaavasta tiedotettiin Toivion koululla tammikuussa. Huomenna siitä järjestetään toinen vastaava tilaisuus Nuolialan koululla.

Kaakkois-Pirkkalan osayleiskaavan luonnosta esiteltiin yleisölle Toivion koululla tammikuun lopussa. Kaavaluonnos herättää edelleen niin paljon keskustelua, että Pirkkalan kunta järjestää asiasta toisen yleisötilaisuuden huomenna torstaina Nuolialan koululla.
Suunnitelmissa on kaavoittaa Toiviosta Sääksjärvelle Lempäälän rajalle noin 720 hehtaarin alue, jonne tulisi 15.000 asukkaan lisäksi työpaikka-alueita ja julkisten palveluiden tontteja.

Kaavaa kovin sanoin vastustava Toivion omakotiyhdistys viestitti medialle aikovansa tivata tilaisuudessa kunnan vastauksen siihen, millä perusteella ja missä yhteydessä kaavalaajennuksen tuoma lisäasukasmäärä on nostettu alkuperäisestä 2500 asukkaasta 15 000:een. Omakotiyhdistys myös epäilee, että asutusta on sijoitettu lentomelualueelle ja että kaava olisi maakuntakaava 2040:n vastainen. Iso vastustuksen aihe on myös kaavaluonnokseen merkitty Toivion koulun vierestä Sarankulmaan kulkeva tieyhteys.
Kaavan luonnosmateriaaliin voi tutustua etukäteen kunnan verkkosivuilla. Kaavaluonnos on nähtävillä 7.3. asti ja siitä voi nyt jättää mielipiteitä. Myös viranomaiset mukaan lukien Pirkanmaan liitto jättävän oman lausuntonsa luonnoksesta.


Yleisötilaisuus Kaakkois-Pirkkalan osayleiskaavasta Nuolialan koululla (Jaakontie 5) to 22.2. klo 18-20.30.