Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Tytöt johtivat poikia 2-1 Nuolialan olympiakaukalossa.

Nuolialan koululla on käyty torstaina ja perjantaina koko koulun voimalla omia hauskoja talviolympialaisia. Lajeina ovat muiden muassa curling, tossupallo ja ampumahiihto. Kisoja on viety läpi kahtena päivänä neljässä erässä. Niistä viimeinen mitteli olympialaisesta kunniasta vielä perjantaina puolenpäivän aikaan alakoulun maastossa.

Nuolialassa on viritetty olympiatunnelma huippuunsa ja mikä sen hienompaa, kun kisojen jälkeen saa sännätä hiihtolomalle. Apulaisrehtori Sari Slawuta julisti avajaispuheensa väistotilojen parakin katolta, minkä jälkeen olympiatuli saapui soihtuna oppilaiden eteen. Eveliina Keinosen katolta vetämä alkuverryttely, jossa tanssittiin gangnam stylea talvilajikoreografialla, nosti hurmoksen tappiin.

Ampumahiihtoviesti sovelletuin säännöin oli täynnä tunteita ja kuumaa kannustusta. – Älä laita rukkasia, lähde jo, opastivat kannustusjoukot Toivo Toimelaa, kun tämä oli ”penkalla” ampumahiihtoviestissä. Toivo teki työtä käskettyä ja säntäsi ladulle, kun kaikki neljä tennispalloa oli "ammuttu". Kiirehtiminen oli tarpeen, sillä vastassa olivat muiden oppilaiden joukkueiden lisäksi myös opettajat, jotka esittivät leijonapaidoissaan ja muissa kisa-asuissaan näyttäviä syöksyjä vaihtoalueella.

– Kisat ovat sujuneet mainiosti. Päivät olivat täynnä Liikkuva koulu-henkeä: kaikki liikkuivat hymy huulilla ja toisiaan kannustaen, opettaja Anu Mylläri kiitteli.

Nuolialassa on koettu yhtä vahvoja vahvoja tunnelmia kuin Etelä-Koreassa, sillä pakkanen on napakka, odotukset suuria ja oppilaat pieniä. – Vien nämä kaverille, jota alkoi itkettää kun sillä on kylmä, kertoi huoltopisteeltä kuumaa mehua ja munkkia hakenut pikkuoppilas.

Lue ja katso lisää kuvia ensi viikon printtilehdestä.