Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Simon says! Martti Sarparanta opetti Naistenmatkan tokaluokkalaisille englantia leikin avulla.

Pirkkala on ollut syksystä mukana valtakunnallisessa hankkeessa, jossa varhennetaan kielten opetusta aiempaa alemmille luokille. Sen myötä englannin opetus on alkamassa ensi syksynä jo esikoulussa.

Hankkeen nimi Pirkkalassa on ”Ikkuna Eurooppaan”. Pirkkala saa varhennuskokeiluun valtionavustusta, sillä kieltenopetuksen varhentaminen on Suomen hallituksen kärkihanke. Tarkoitus on etsiä uusia tapoja aloittaa kieltenopetus lapsille nykyistä aikaisemmin.
– Hankkeen myötä englannin kieli on ollut viime syksystä tarjolla kaikilla alakouluilla jo ensimmäisestä luokasta lähtien, tunnin viikossa. Kolmannella luokalla voi valita varhennettuna espanjan ja saksan tutustumiskurssin, kertovat opettajat Martti Sarparanta ja Teija Mänty.


Kaksivuotiseen hankkeeseen on haettu rahoitusta myös ensi vuodelle. Mikäli se saadaan, ensi syksynä englantia aletaan opettaa yhden viikkotunnin verran Pirkkalassa myös esikoululapsille.
– Pienille lapsille kieltä opetetaan pääasiassa leikin ja laulujen avulla, jottei mitään kynnyksiä syntyisi oppimisen tielle, englantia opettava Sarparanta kertoo.
Varhennus ei lisää oppituntien määrää.
– Ei ole englannin tuntia erikseen, vaan matematiikan tunnilla opetellaan samalla numeroita englanniksi ja vaikkapa ihmisen anatomiasta kertovalla tunnilla siihen liittyvää sanastoa. Paikalla ovat sekä lasten luokanopettaja että kieltenopettaja.
Nuolialassa järjestetään maaliskuussa kolmasluokkalaisten vanhemmille ilta, jossa voi pohtia oman lapsensa kielivalintoja.

Lue lisää näköislehdestä tai 7.3. printti-Pirkkalaisesta.