Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

ABITURIENTIT Elma Suleimovic (oik.) ja Marianna Jylhä nauttivat kavereineen eväitään ja miettivät äidinkielen esseekoetta  maanantain yo-kirjoitusten jälkeen.

Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten yhteishaku päättyi eilen. Valintatulokset saadaan kesäkuussa, mutta alustavien tietojen mukaan Pirkkalan yhteislukio Silmu kiinnostaa opiskelijoita aiempaa enemmän.
– Näyttää siltä, että nyt kiinnostusta on selkeästi enemmän kuin viime vuonna, kertoi rehtori Marjukka Suihko tiistaiaamuna.
– Ensisijaisia hakijoita on nyt reilut 20 enemmän kuin  vuosi sitten.
Ennen viimeistä hakupäivää Pirkkalan lukion oli valinnut yhteishaussa yhdeksi vaihtoehdokseen kaikkiaan noin 300 opiskelijaa.
– Se tarkoittaa, että meidän lukio kiinnostaa muitakin kuin pirkkalalaisia nuoria.
Silmuun voidaan ottaa ensimmäiselle luokalle enintään 95 opiskelijaa. Suihkon mukaan ihanteellinen uusien opiskelijoiden määrä on noin 90. Viime syksynä Pirkkalassa aloitti lukio-opintonsa 81 opiskelijaa.

Yhteislukio on ollut myös tämän kevään abiturienttien Vilma Viitaharjun, Lotta Kolin ja Niklas Heikellin mieleen. He olivat maanantaina koululla juuri päättyneen äidinkielen yo-esseen jälkeen.
– Opettajat ovat tosi hyviä, ja pienessä lukiossa saa yksilöllistä opetusta, nuoret kehuvat.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta tai näköislehdestä.