Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Poliisi ja koulujen henkilökunta puivat tilannetta evakkopaikalla vapaa-aikakeskuksessa tiistaina aamulla.

Pirkkalan koulukeskus nousi koko maan uutisiin tiistaiaamuna Suupanniityn koululle tulleen pommiuhkauksen takia. Poliisi etsii nyt miestä, jonka pommihuudot aiheuttivat koko koulukeskuksen evakuoimisen. Tilanne selvisi nopeasti ja poliisi saattoi jo aamupäivällä kertoa, että koulukeskuksella ei ole pommia.

Poliisi etsii Pirkkalan koulukeskuksen pommiuhkauksesta epäiltynä miestä, joka oli aamulla ajanut koulukeskuksen ohi ja sanonut pihalla olleelle henkilökunnalle, että koulukeskuksessa räjähtää kohta pommi. 
Tummiin pukeutunut, naisten pyörällä ajanut mies oli noin 180 senttiä pitkä ja vartaloltaan hoikka.
Evakkoon lähteneistä oppilaista isoimmat saivat lähteä saman tien kotiin, pienimpiä kävivät hakemassa vanhemmat ja isovanhemmat.Kaikkiaan evakuointi koski  noin 1500 oppilasta, ja se sujui rauhallisesti.
– Koululla on harjoiteltu evakuointeja, kertoivat aamuyhdeksän jälkeen vapaa-aikakeskuksen pihalla kyytiä kotiin odottaneet yläkoululaiset Miska Asp, Paavo Salonen, Martti Salo ja Max Tast.
Miska Asp huomasi jotain poikkeuksellista tapahtuneen heti kouluun tullessaan.
– Talonmies sanoi, että kaikkien on mentävä saman tien liikuntataloon.
– Vasta siellä kuulimme pommiuhkauksesta, kun rehtori kuulutti asiasta.
Pojat totesivat tiedon hämmentäneen.
– Ensin tuli mieleen, että joku on ehkä vitsillä heittänyt jotain pommista. Mutta kun näimme poliisit, tajuttiin, että tässä taitaakin olla tosi kyseessä.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta tai oheisesta näköislehdestä