Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pirkkalan jäähallin katolta pudotettiin torstaina lumia pois.

Pirkkalan jäähalli on ollut suljettuna keskiviikosta lähtien turvasyistä katolle kertyneen suuren lumikuorman takia. Lumia poistetaan parhaillaan ja halli avautuu käyttöön todennäköisesti viikonlopuksi, ehkä jo huomenna perjantaina.

– Kyseessä on ns. Nordic-tyyppinen halli, joille sattui onnettomuuksia ja hallit on otettu sen takia tarkempaan seuraantaan, kertoo Pirkkalan kunnan asuntosihteeri ja halliyhtiön toimitusjohtaja Juha Sipilä.

Seuranta tehtiin lain voimalla pakolliseksi 2015.

– Olemme tehneet hallissa katon taipumamittauksia. Keskiviikkona taipumat olivat sen verran isoja, että rakennustarkastaja teki päätöksen hallin sulkemisesta ja katon tyhjentämisestä.

Sipilä ennakoi, että katto on saatu puhtaaksi viimeistään huomenna.

Homma ei ole sillä ohi, vaan hallille on tulossa iso kattoremontti tänä keväänä.

– Nordic-hallien ja myös Pirkkalan jäähallin kantavat teräsrakenteet ovat alimitoitettuja. Hallin katolle on määrä tehdä mittava remontti pelikauden loputtua tänä keväänä. Siinä vahvistetaan kantavat rakenteet ja myös vesikatto uusitaan, Sipilä kertoo.

Remontin hinta on noin 0,5 miljoonaa euroa. Sitä ei ole kunnan tämän vuoden budjetissa, vaan asia on tulossa pian kiireellisenä päätöksentekoon.

– Vuoden kuluttua on tiedossa toinenkin iso remontti, kun hallin jäähdytyslaitteistot uusitaan. Ne eivät ole enää tarpeeksi tehokkaita ja myös ympäristösyyt edellyttävä uudenlaisen jäähdytysaineen käyttöä, Sipilä kertoo.

Juttua päivitetty kello 12.57. Vaihdettu hallin sulkemispäiväksi keskiviikko.