Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Metsä kaatui Loukonlahdessa, tilalle nousee aikanaan kerrostaloja.

Läpikäytävänkujalla Pereentien ja Naistenmatkantien kulmauksessa parannetaan ensi vuonna katua ja rakennetaan tulevina vuosina koteja liki 400 asukkaalle. Muutokset tulivat ohikulkijoiden silmiin kaksi viikkoa sitten sitten, kun metsää kaadettiin tulevalta rakentamispaikalta Naistenmatkantien varresta. Tontin etelä- ja länsireunalle on jätetty metsäinen kaistale, joka on tarkoitettu metsässä havaittujen liito-oravien kulkureitiksi.

Läpikäytävänkuja Loukonlahdessa muuttuu lähivuosina merkittävästi. Kadun varrelle rakennetaan neljä kerrostaloa, ja itse katu parannetaan ensi vuonna. Kiinteistö Oy Nuolenkärjen omistamalle tontille on tulossa tulevina vuosina kodit noin 360 asukkaalle. Kerrostaloista yksi on kahdeksankerroksinen, loput kolme kuusikerroksisia.
– Alamme valmistella tonttia rakentamiseen, mutta talojen rakentamisajankohdasta ei ole tehty vielä suunnitelmia, kertoo Kiinteistö Nuolenkärkeä edustava Ville Kotka.
Yhdyskuntalautakunta hyväksyi helmikuussa Läpikäytävänkujan, Jukanpolun ja Läpikäytävänpuiston katu- ja puistosuunnitelmat, jotka olivat julkisesti nähtävillä helmikuun alkupuolella.
Läpikäytävänkuja asfaltoidaan ja sen pohjoispuolelle rakennetaan kevyen liikenteen väylä. Läpikäytävänkuja muutetaan kujaksi, jolta on sallittua ajaa Oikotien tonteille. Kadun päähän suunnitellaan kääntöpaikkaa.