Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Punaisten juoksuhautoja 1918 Epilänharjulla, joka silloin kuului Pirkkalaan. Hautojen muodot ovat nykypäivänäkin löydettävissä maastosta. Kuva: Vapriikin kuva-arkisto

Vuoden 1918 sodan satavuotiskevättä muistetaan Pirkkalassa useissa tilaisuuksissa.Tänään keskiviikkona yksi sodan parhaita tuntijoita, pirkkalalainen tutkija, filosofian tohtori Tuomas Hoppu johdattelee aiheeseen Pirkkalan lukiolla.
Seurakunnan, lukion ja Pirkkala-seuran järjestämä tilaisuus on kaikille avoin ja paikalle toivotaan väkeä tärkeän asian äärelle.
– Olemme kutsuneet paikalle myös lukiolaisia, jotka katsovat aikaa eri silmin kuin vanhempi polvi, kertoo tilaisuuden avaava kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.
Tuomas Hoppu pitää alustuksen aiheesta Vuosi 1918 Pirkkalassa. Hoppu ei keskity vain nykyiseen Pirkkalaan, vaan vuoden 1918 koko Pirkkalan tapahtumiin.
Tuolloinhan jopa punaisten legendaarinen tyyssija Pispala oli vielä osa Pirkkalaa.
Pirkkalan lukion historianopettaja, FT Veli Rautio käyttää kommenttipuheenvuoron ja lukion oppilaat ja yleisö pääsevät tekemään kysymyksiä.
Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla.

Vuosi 1918 Pirkkalassa -tilaisuus Pirkkalan yhteislukio Silmussa (Koulutie 6) ke 28.3. klo 18 -20. Tiinan Kotiruoka sponsoroi kahvitarjoilun. Järj. Pirkkalan seurakunta, Pirkkalan lukio ja Pirkkala-Seura ry.