Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Maksunkeräyspuomi on määrä pystyttää jo tänään taustalla näkyvien varoitusmerkkien kohdalle.

Tamperelaisten ja pirkkalalaisten pitkäaikainen kiistely Nuolialantien härmäläläisiä häiritsevästä läpiajosta on eskaloitunut ja johtamassa käyttömaksun määräämiseen Nuolialantien läpiajajille. Uudistus sisältyy Tampereen seudun kuntayhtymän rakennemallin taustaselvityksiin.

Asukasyhdistys Virkeät härmäläiset ry on kerännyt pitkäjänteisesti ylös rekisterinumeroja Härmälän R-Kioskin kohdalla ja tulokset ovat selkeät. – Ajetaan suorinta reittiä eikä kierretä, ihmeellistä. Kaupunki on tehnyt tähänkin asti hyvää työtä liikenteen hankaloittamiseksi, mutta se vielä riitä, rahastonhoitaja Taisto N. Katunen kritisoi.

Tampereen liikennelautakunta on laskenut, että hyvätuloisten pirkkalalaisten pussissa 50 euron vuotuinen läpiajomaksu ei paljon painaisi. Lautakunta joutui kuitenkin äänestämään läpiajoa hillitsevistä toimista. Hyvä kakkonen äänestyksessä olivat puolen metrin korkuiset tehotöyssyt. Hajaääniä lautakunnan jäseniltä saivat myös pysyvästi punaiset liikennevalot, piikkimatot ja Juti-näköispatsaan pystyttäminen Hatanpään koulun viereen kulkijoita häätämään.

Pirkkalan pormestarintoimistossa harkitaan jo vastatoimia, joista ns. viimeisenä valttikorttina on Rajasalmen sillan purkaminen.