Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Kurikantien toisella puolen olevista maista on rakentunut taustalla näkyvä suuri meluvalli yritysalueen ja Kurikan väliin.

Kurikantien kulkijoiden hermoja on koeteltu vuosien varrella monilla maanrakennustöillä ja louhinnoilla, joiden syynä on lähialueelle rakentuva Linnakallion yritysalue. Työt alkavat nyt olla loppusuoralla.

Juuri nyt YIT Infra Oy tasaa kunnan tilaamana Alson vieressä olevaa kunnan omistamaa teollisuustonttia. Se on tietänyt kallion louhintaa, pintamaiden ajoa kuormureilla ja silloin tällöin kuraisia väyliä. Linnakiven vieressä oleva korkea mäki madaltuu louhinnan ja maanajon myötä.
– Maanajo loppuu säistä riippuen noin kuukauden kuluttua. Sen jälkeen työ painottuu murskaukseen tontilla, kertoo Jarmo Kunnas YIT Infra Oy:stä.
Maa-ainesta on ajettu Postin logistiikkakeskuksen ja Kurikan ja Killon asuinalueiden välille tehtyyn suureen meluvalliin, joka on nyt valmis.
– Vallin annetaan nyt laskeutua, se muotoillaan ja päälle laitetaan istutuksia, Kunnas sanoo.
Tontin on määrä olla kiviaineksesta vapaa kesään 2020 mennessä. Tulevana kesänä louhinnassa on kolmen kuukauden tauko.

Lue lisää ke 4.4. Pirkkalaisesta.