Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Panu Rajalan luentoa voi kuunnella tänään Pirkkalan pääkirjastossa tai seurata verkkoluentona omalta tietokoneelta.

Fil.tri, kirjailija, dosentti ja professori emeritus Panu Rajala luennoi tänään torstaina Pirkkalan pääkirjastossa aiheenaan Leino ja Kianto itsenäisyyden alkutaisteluissa.

Vuoden 2018 sisällissota romahdutti Eino Leinon ja Ilmari Kiannon uskon kansaan. Kumpikin kirjailija oli teoksillaan ja artikkeleillaan taistellut itsenäisyyden puolesta. Kun se saavutettiin, sisällissodan syttyminen oli heille monen muun kirjailijan lailla suuri pettymys ja järkytys.
Leinosta ja Kiannosta tuli valkoisen Suomen juhlarunoilijoita, joiden usko kansan yhtenäisyyteen palaili, mutta hitaasti.

Pirkan opiston järjestämää luentoa voi seurata myös verkkoluentona omalta tietokoneelta osoitteessa http://kol.adobeconnect.com/piropverkkoluennot/

Eino Leino ja Ilmari Kianto itsenäisyyden alkutaisteluissa. Luento pääkirjaston koulutustilassa (Suupantori 2) to 5.4. klo 18-19.30. Luennoitsijana fil.tri, professori emeritus Panu Rajala. Vapaa pääsy. Järj. Pirkan opisto.