Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Lukijan kuva. – Vähäjärvelläkin on kevään merkit...vettä jäällä! Jää on nyt erittäin petollinen.  Älä ole tyhmänrohkea, neuvoo kuvaaja Kalevi Lehtonen.

Hiihtolatujen ja jääkenttien ylläpito on lopetettu Pirkkalassa eilen torstaina. Mikäli talvilajit kiinnostavat, lunta löytyy metsäisiltä osuuksilta vielä viimeisiä vetoja varten. Hiihtokausi oli pitkä ja Pirkkalan kunta sai Facebook-sivuillaan kosolti kiitoksia latujen hoidosta ilmoitetuaan kauden päättyneen. Lämpöaalto iski yhtä äkisti kuin pakkaset ja lumi aikanaan tulivat.

Nyt viikonlopulle on luvattu lämpimiä kelejä, joten oheisen Vähäjärveltä otetun tuoreen kuvan myötä on syytä muistutella heikoista jäistä. Varsinkin Pyhäjärvi virtoineen on petollinen. Sulapaikat virtojen kohdalla laajenevat vauhdilla ja jää on niiden liepeillä heikkoa. Asiantuntevat pilkkijät vielä löytävät jäätä keväisiä pilkkireissuja varten, mutta jäälle meno vaatii paikallistuntemusta ja turvavälineet.