Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

VALTE-patsaan molemmin puolin suunnitellaan ns. shared space -aluetta, jossa tien ylitys kävellen on mahdollista koko matkalla. Autot voivat ajaa alueella, mutta jalankulkijoiden ehdoilla. Muutoksia on tulossa, kun taustalla oleva kunnantalon kortteli rakentuu lähivuosina. Kunnan on määrä myydä kortteli rakennusliikkeelle tänä vuonna.

Pirkkalan keskusta saa Suupantien ja Koulutien katusuunnitelman mukaan kävelykeskustan fiilistä kunnantalon ja torin kohdalle. Katusuunnitelmasta saa jättää mielipiteitä 18. huhtikuuta asti.
Muutoksia aiotaan toteuttaa tulevina vuosina sitä mukaa, kun nykyisen kunnantalon ympäristöön ja tilalle nousee suuri kortteli useine asuintaloineen ja palveluineen.
Suunnitelman mukaan Suupantie kapenee Koulutien päässä ja kirjaston ja torin kohdalle tulee noppakivistä tehty, kaikille kulkumuodoille yhteinen ns. shared space -katutila. Sen kohdalla jalankulkijat ovat etusijalla ja autot liikkuvat heidän ehdoillaan.

Osuuspankin edessä viistopysäköinti ehdotetaan suunnitelmassa muutettavaksi kadun suuntaiseksi.

Iso muutos tapahtuu Koulutien alapäässä, mihin tulee kääntöpaikka. Koulutiestä tulee umpikatu, jota pitkin ei enää pääse koulukeskuksen tai liikuntatalon parkkipaikalle. Kulku sinne on muutosten jälkeen Ollikantien ja Urheilutien kautta.
Suupantien työt ajoittunevat 2020-luvun puolelle, mutta Koulutie aiotaan katkaista jo ensi vuonna.