Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pyöräilyviikolla voi Pirkkalassa kuvasuunnistaa rasteja hakien tai vaikkapa pistää pyöränsä kuntoon ohjatusti vapaa-aikakeskuksella.

Pirkkalan kunnan ympäristönsuojelu toteuttaa yhdessä Ekokumppaneiden ja Pirkkalainen-lehden kanssa kuvasuunnistustempauksen valtakunnallisella Pyöräilyviikolla 5.-12.5. Viikon aikana järjestetään Pirkkalassa myös monia muita tapahtumia.
Pirkkalan kuvasuunnistus on leikkimielinen ja ilmainen, Pirkkalan kunnan luonto- ja kulttuurikohteiden tuntemusta testaava kampanja. Kampanjan aikana suunnistetaan tämän viikon Pirkkalainen-lehdessä julkaistujen kuvien perusteella eri puolilla Pirkkalaa sijaitseviin rastikohteisiin. Rasteja on yhteensä 10. Riittävän määrän rasteja löytäneiden kesken arvotaan useita kestävään liikkumiseen liittyviä palkintoja.
Myös kävely, rullalautailu ja muut lihasvoimaiset liikkumatavat ovat suositeltuja.
Ensi lauantaina pistetään pyörä kuntoon vapaa-aikakeskuksella ja sunnuntaina voi pyöräillä Reippiin joko yhteislähdöllä torilta tai omia aikojaan kello 10-14. Reipissä on liikuntarasteja, kotieläinpiha, Pepe-sammakko leikkeineen ja pihakahvila.
Maanantaina 7.5. on vuorossa pyöräilyretki nuorille Pappilaan frisbeegolfin pariin. Keskiviikkona 9.5. mennään pyörällä kauppaan ja poljetaan Partolaan ikäihmisten Voimaa vanhuuteen -liikuntapäivää viettämään.

Lue pyöräilyviikon menoista tarkemmin printti-Pirkkalaisesta tai oheisesta näköislehdestä.