Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Kalastotutkija Sami Ojala esittelee Vähäjärvestä perjantaina hoitokalastuksessa noussutta lahnaa. Näitä kertyi vasuihin runsaasti. Huomenna Vähäjärvellä pidettävässä Kalalauantai-tapahtumassa voi koettaa kalaonnea järvellä ja kysyä asiantuntijoiden kalavinkkejä.

Vähäjärvessä päättyvä hoito- ja tutkimuskalastus on paljastanut, että järvessä ui kelpo määrä isohkoja lahnoja. Saaliiksi on tullut myös suuria haukia sekä kuhia ja ankeriaita, jotka on päästetty takaisin veteen.

Tavoitteena on selvittää järven kalasto mahdollisia hoitotoimia varten. Ongelmaksi on koettu rehevyys, jota on torjuttu jo kahdella kemikaalikäsittelyllä. Runsas särkikalakanta voi pohjaa pöyhimällä ylläpitää kuormitusta, korkeaa fosforipitoisuutta ja jopa sinileväkukintoja.

Tutkimusta tekee Pirkkalan kunnan tilaamana Kokemäenjoen vesistön vesistönsuojelyhdistys KVVY. Kalastotutkija Sami Ojala katsasti rysistä ja riimuverkoista tullutta saalista perjantaina rannassa.

– Yllättävän paljonkin alle kilon lahnaa on nyt tullut. Kyllä siellä ongittavaa on, hän kertoi iktyonomi Eetu Savilahden kanssa.

Lahnoja sopii yrittää saaliiksi vapaa-aikakeskuksen rannassa vaikkapa lauantaina pidettävässä lasten, nuorten ja aikuisten Kalalauantai-tapahtumassa.

Lue lisää hoitokalastuksesta ensi viikon Pirkkalaisen kesänumerosta. Luvassa on lisää kuvapaljastuksia järven vonkaleista.

Kalalauantai Vähäjärven rannassa (Koulutie 7, laiturialue) la 26.5. klo 12-16. Ongintaa (tarvikkeita paikan päällä), kalatietoutta, heittokalastusta ym. Omat eväät mukaan. Maksuton. Järj. Pirkkalan kunta, Ekokumppanit ja Hämeen piirin vapaa-ajankalastajat.