Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pirkkala tekee Pyhäjärven rantareiteistä yleissuunnitelman. Osa reiteistä olisi pieniä polkuja, osa pyöräilykelpoisia. Yhtenäistä reittiä Pirkkalaan ei saada, vaan esimerkiksi Pyhäjärven kierroksen pyöräilevän on käytettävä soveltaen katuja ja pyöräteitä Pirkkalassa ajaessaan.

Tampereen seudulla pyörällä liikkuneet ovat huomanneet, että Pirkkalassa järven lähelle pääsy on hankalampaa kuin esimerkiksi Hatanpäällä ja Härmälässä. Asiaan on tulossa kohennusta, kun Pirkkala laatii tänä vuonna Pyhäjärven rantareitin yleissuunnitelman. Siitä on jo valmistunut luonnos, jota voi kommentoida nähtävillä oloaikana 31. heinäkuuta asti kunnalle. Luonnoksen linjaukset perustuvat hyväksyttyyn yleiskaavaan.
Suunnitelman perusteella voidaan myöhemmin tehdä tarkemmat piirustukset ja aikanaan rakentaa  jalan ja pyörillä kuljettavia reittejä eri puolille Pirkkalan rantanäkymiä. Yleissuunnitelma linjaa reitin kulun esimerkiksi Niemenmaan paljonpuhutussa lunastusrannassa.
Ns. rantareitit on määrä tehdä kolme metriä leveinä sirotepintaisina kevyen liikenteen väylinä. Lisäksi suunnitelma sisältää tätä kapeampia kävelyreittejä ja maastossa jo nyt olevia luonnontilaisia polkuja, joita voidaan hiukan parannella vaikeimmin kuljettavissa paikoissa.
Yleisssuunnitelman luonnosvaiheen jälkeen suunnitelmaa tarkennetaan mielipiteiden ja lisäselvitysten perusteella. Varsinainen yleissuunnitelmaehdotus pyritään asettamaan nähtäville ensi syksynä.

 Lue lisää printti-Pirkkalaisesta.