Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

NÄIN kulkee ratikka vuonna 2021 Hämeenpuiston läpi. Kiskojen jatkaminen tulevaisuudessa ympäristökuntiin on jo harkinnassa.

Tampereen kaupunkiseudun tekemän esiselvityksen mukaan raitiotie voisi laajentua Koskipuistosta Partolaan asti vaikka heti, jos kriteerinä pidetään asukas- ja työpaikkamääriä. Esiselvityksessä tarkasteltiin raitiotien mahdollisia laajenemissuuntia Hatanpään kautta Pirkkalaan, Lielahdesta Ylöjärvelle ja Tays Keskussairaalalta Kangasalan Lamminrahkaan. Härmälän ja Pirkkalan laajentumissuunta on vahvoilla. Koskipuistoon rakennetaan haarautumisraiteen vaihde jo meneillään olevien ratikkatöiden yhteydessä.

Ratikka voisi tulla Pirkkalaa kohti Hatanpään valtatietä ja sen jälkeen joko Nuolialantien tai Ilmailunkadun kautta. Nuolialantiellä oltaisiin lähempänä asutusta ja Härmälän leirintäalueelle voitaisiin toteuttaa uutta ranta-asutusta. Ilmailunkadun etuna olisi kulku messu- ja urheilukeskuksen editse.
Ratikan saamista Partolasta Suupalle asti olisi esiselvityksen mukaan odotettava paljon kauemmin. Selvitys toteaa, että vasta 18 vuoden kuluttua osuudella asuisi ja työskentelisi tarpeeksi väkeä, jotta ratikan voisi perustella.

Pirkkalan kaavoitusjohtaja Matti Jääskeläinen uskoo, että väkeä riittää Naistenmatkantien varressa ratikalle jo huomattavasti aiemmin. – Esiselvityksessä oletuksena oli, että 50 prosenttia kunnan väestönkasvusta suuntautuu ratikkareitin lähistölle. Meillä tuo luku on jopa 90 prosenttia, joten laskelmat heittävät siltä osin ratkaisevasti. Suuppa voisi olla valmis ratikalle jo 2026-27.
Poliittiset päättäjät korostavat, että lisäselvityksiä tarvitaan, ennen kuin Pirkkala lähtee tosissaan ratikan kyytiin. Ratikan hintalappu välillä Partola - Suuppa olisi 35 miljoonaa euroa, josta tosin valtion maksaisi avustuksena aimo osan.

– Seuraava toimi on ratkaista, olemmeko mukana seudullisissa jatkoselvityksissä, toteaa pormestari Marko Jarva (kok).
Vihreiden jäsen kunnanhallituksessa Teppo Hoikkala sanoo, että lähtökohtaisesti vihreät on myönteinen ratikan tulolle Pirkkalaan - lisäselvitykset toki vaaditaan.
– Jo maakuntakaavan mukaan Pirkkalan väkiluku kasvaa 50 prosentilla vuoteen 2040. Sellainen tuo paineita esimerkiksi Naistenmatkantien nelikaistaisuuteen.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta tai oheisesta näköislehdestä.