Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pirhan kesän ensimmäinen esitys Karjakko ja kartanon kummitus -näytelmästä on tiistaina 12. kesäkuuta. Mukana ovat myös Elisa Salo, Arja Rinneaho, Pirjo Korte ja Erkki-Jussi Salo.

Viisitoista vuotta ja viisitoista näytelmää. Pirkkalan harrastajateatteriyhdistys Pirha on tehnyt pirkkalalaisille teatteria vuodesta 2003, esityksiä on ollut usein kaksikin vuodessa. Toiminnassa alusta asti mukana olleet Arja Rinneaho sekä Elisa ja Erkki-Jussi Salo eivät voisi kuvitellakaan, että heidän elämässään ei olisi teatteria. – Parasta tässä on hyvä yhteishenki meidän mukana olevien kesken, kolmikko kiittelee.

Viime kesän näytelmä Karjakko ja kartanon kummitus oli niin suosittu, että Pirhan väki päätti esittää sitä tänäkin kesänä. Kesäkuussa on luvassa vielä neljä esitystä Sankilan kartanon pihassa.

– Sankilan kartano on hyvä paikka kesäteatterille, mutta kaikkinensa meillä on ollut  jatkuva ongelma teatteriesityksiin sopivan tilan löytämisessä, Rinneaho sanoo.
Pirha on esiintynyt Rantaniityn juhlatalon, Kurikankulman koulun ja Nuolialan esikoulutalon pihassa, Toivon talolla Pirkkalankylässä ja vapaa-aikakeskuksella.
– Pirkkalaan kaivataan kipeästi auditoriota, jossa olisi kunnon tilat teatterille ja muille kulttuuritapahtumille, Pirhan väki viestittää kunnan päättäjille.

Karjakko ja kartanon kummitus Sankilan kartanolla ti 12.6., ke 13.6., to 14.6., pe 15.6. Esitykset kello 19. Liput 10 e. Tied. ja lippuvaraukset p. 041 4550199.