Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Näin ilmavasti ruokaili Villu Jaanisoon Lehmä Vähäjärven rantamaisemissa valmistumisvuonnaan 2001. Kuva Pirkkalan kuvanveistotapahtuman katalogista 2001.

Pirkkalan kuvanveistotapahtumassa vuonna 2001 tehty kuvanveistäjä Villu Jaanisoon valurautatyö Lehmä (Cow) ei enää laidunna Vähäjärven rantamaisemaa yhtä kepeästi kuin valmistumisvuonnaan. Sitten oheisen kuvan oton lehmä on vajonnut syvälle turpeeseen. Pirkkalainen on saanut viime vuosina useita yhteydenottoja kuntalaisilta, eikö asialle voisi tehdä jotain.

Viime kesänä myös Villu Jaanisoo kertoi keskustelleensa teoksen siirrosta kunnan kanssa. Jaanisoo asuu Pirkkalassa ja on sitten vetämänsä Pirkkala Sculpture -tapahtuman kohonnut tunnetuksi taiteilijaksi monien ympäri Suomea julkisilla paikoilla esillä olleiden töidensä ansiosta. Jaanisoon tunnetuin työ on kuitenkin Tallinnan keskustassa oleva suuri Estonia-muistomerkki Katkennut linja.

Pirkkalan kunnan kulttuurikoordinaattori Juha Koivisto kertoo, että lehmän tulevaisuus on otettu mietinnän alle. Pirkkalaan on tehty veistospolku kuvanveistotapahtumassa vuosien varrella valmistuneista töistä.
– Ensi syksynä teemme laajemman esityksen kaikkien veistosten kohtalosta. Monia veistospolun teoksia on syytä siirtää paremmalle paikalle.
Veistospolusta tehdään selkeämpi kokonaisuus. – Tarkoituksena on saada veistokset lähemmäs kevyen liikenteen väyliä, jotta ne huomattaisiin paremmin, Koivisto sanoo.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta