Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Lentoasemantien ja Naistenmatkantien risteykseen Pirkkalan keskustassa aletaan rakentaa kiertoliittymää eli liikenneympyrää ensi viikolla.

Pitkään valitusten takia lykätty Lentoasemantien ja Naistenmatkantien kiertoliittymän teko alkaa Pirkkalan kuntakeskuksessa. Tietyöt alkavat heinäkuun alussa.

Nykyinen Pirkkalan kolmihaarainen liittymä korvataan nelihaaraisella kiertoliittymällä, johon toteutetaan uusi kulkuyhteys Niemenmaantielle sekä Rantaniityntielle. Samalla myös Kattilaistentietä ja Rantaniityntietä parannetaan. Nykyinen Niemenmaantien liittymä Naistenmatkantielle katkaistaan ajoneuvoliikenteeltä.

Uusittavat kevyen liikenteen väylät mukailevat kiertoliittymän linjausta ja liittyvät jo olemassa oleviin kevyen liikenteen väyliin Naistenmatkantiellä ja Lentoasemantiellä. Kaikki kiertoliittymän liittymähaarat varustetaan keskisaarekkeilla, mikä suojateineen parantaa ja helpottaa oleellisesti kevyen liikenteen olosuhteita liittymäalueella. Parannettavilla osuuksilla tievalaistus uusitaan led-valaistukseksi.
Noin 0,7 miljoonaa euroa maksavan hankkeen urakoi toimiva Destia Oy. Hankkeen kustannukset jaetaan tasan Pirkanmaan ELY-keskuksen ja Pirkkalan kunnan kesken.
Päällystystyöt ajoittuvat elokuun lopulle ja syys-lokakuun vaihteeseen. Kokonaisuudessaan työt valmistuvat lokakuussa.
Työt edellyttävät liikennejärjestelyjä. Liikenne pääsee kulkemaan liittymäalueella koko tietyön ajan, mutta kohteessa tehdään liikennejärjestelyjä ja ajonopeuksia alennetaan. Kevyttä liikennettä opastetaan käyttämään vaihtoehtoisia kulkureittejä.