Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

EETU Rahkola ja Hans Koivu ovat itsekin kovia urheilun harrastajia. Nuoret yrittäjät haluavat luoda padel-keskuksesta viihtyisän paikan.

Tamperelaiset yrittäjät Eetu Rahkola ja Hans Koivu avasivat viime toukokuussa Pirkkalan Linnakallioon Pirkanmaan ensimmäisen padel-keskuksen. Uuteen halliin rakennettiin kaksi kenttää, oleskelualue sekä pieni myymälätila.
– Padel on helposti lähestyttävä ja mukaansatempaava peli, joka antaa mahdollisuuden kehittymiseen ihan ammattilaistasolle asti, nuoret yrittäjät kertovat.
Keskuksesta on tarkoitus luoda viihtyisä ympäristö sekä uusille kokeilijoille että kokeneemmille harrastajille.

Viime vuosina padel on levinnyt kovalla vauhdilla ympäri Suomen. Esimerkiksi Helsingissä on havaittavissa kovaa buumia lajin ympärillä. Pirkanmaaltakin on jo lyhyessä ajassa ehtinyt löytyä runsaasti lajin ystäviä. Tampereen Pyynikille perustettiin vastikään padelin ulkokenttä.
Padel yhdistää kuntoilun, mielenkiintoisen pelin ja sosiaalisuuden tavalla, johon harva muu urheilumuoto pystyy.

– Jotkut sanovat padelia ”mailapelien shakiksi”. Sen pelaaminen pakottaa taktiseen ajatteluun eikä kyse ole pelkästään fyysisestä voimasta, Rahkola toteaa.


Koivun ja Rahkolan perustamalla yrityksellä on päämääränä antaa jokaiselle pirkanmaalaiselle mahdollisuus päästä nauttimaan padelin hyvistä puolista.
– Näimme suuren tarpeen keskuksen perustamiselle, Rahkola kertoo.
Rahkola itse pitää padelin peluusta ja harrastaa sitä täydellä intohimolla.
– Padel on monipuolinen laji. Se on joukkuepeli, joten pelin lisänä on kommunikointi ja sosiaalistuminen muiden kanssa.
Padel Tampere Oy:llä on vahva visio tulevaisuudesta ja uusista keskuksista. Nykyisen keskuksen ei ole tarkoitus jäädä Pirkanmaan ainoaksi. Kaksikolla on tarkoitus avata toinen keskus Tampereen puolelle vuonna 2019.

Lue koko padel-juttu Pirkkalaisen 27. kesäkuuta näköislehdestä. Lehti löytyy kotisivujemme arkistosta.