Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Näistä pihlajista lapset saavat tehdä itselleen rautakautista miekkavarustusta. Alle 7-vuotiailla pitää olla miekka- ja kilpipajassa aikuinen seurana.

Reipin museoalueella tuoksuvat tuoreet pihlajat, joista lapset saavat viikon kuluttua tehdä miekkoja. Talkooväki haravoi arkeologista leikkikaivauspaikkaa, aitoissa ja riihessä käy vilske. Reippi alkaa pikku hiljaa olla valmis muinaismarkkinoita varten.

Alue muuttuu viikon kuluttua viikinkikyläksi, rautakauden elävöittämisen näyttämöksi miekkailunäytöksineen, näytelmineen, käsityökojuineen ja työpajoineen.
Markkinoilla kuullaan ja opitaan järvimalmista, villiyrteistä, Reipin luonnosta, muinaismusiiikista ja paljon muusta.

– Täällä tapahtuu niin paljon, että kannattaa varata aikaa, neuvoo markkinavastaava Reetta Westerbacka ja vinkkaa, että mukaan voi ottaa uimavehkeet ja eväät ja piipahtaa välillä vaikka hiekkarannalla tai luontopoluilla.
Markkinoille saapuu noin 30 käsityön tekijää, kojujen pitäjää ja esiintyjää. Luvassa on muun muassa Teatteri Taiga-maton Viikinkiseikkailu-teatteria, Pertti Veltto Virtasen esitelmä Saarenmaan meteoriitista ja arkeologi Sami Ranisen luento Tursiannotkon kaivausten tämän kesän saaliista. Lukuisia vanhoja kädentaitoja on esillä.


– Katselun lisäksi täällä saa myös itse tehdä ja oppia taitoja, se on johtoajatuksena. Käsityöläiset ovat luvanneet pitää näytöksiä ja työpajoja. Olisi hienoa, kun markkinavieras voisi lähteä täältä ainakin yksi uusi taito mukanaan, Westerbacka sanoo.
Pirkkalan kunnan järjestämät muinaismarkkinat näkyvät myös kuntakeskuksessa, mistä ilmaiset bussivuorot sukkuloivat väkeä Reippiin. Suupantorille pystytetään infoteltta, jossa rauta-ajan tunnelmasta saa esimakua.

Muinaismarkkinat Reipissä la-su 14.-15.7. klo 10-17. Vapaa pääsy. Lue lisää markkinavinkkejä ensi keskiviikon Pirkkalaisesta.