Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Lammastilan pitäjä Jukka Vitikko ja kunnanpuutarhuri Miia Terämä kävivät maanantaina katsastamassa Virkaniemen lammasaitauksen, mistä löydettiin sunnuntaina kolme lammasta verissään. Päällimmäinen oletus on, että lampaita on ajettu ja ne ovat rynnänneet päistikkaa ryteikköön.

Pirkkalan Virkaniemessä laiduntamassa olleille lampaille on tehty sunnuntaina ilkivaltaa, jonka takia yksi lampaista jouduttiin lopettamaan. Lampaiden omistaja Jukka Vitikko kertoo, että kahdella lampaista oli pahoja verijälkiä niskan puolella lavoissa.

– Kolmannella oli silmä pullistunut ulos ja puhki. Se oli pakko lopettaa, Vitikko kertoo.

Pirkkalan kunta on tilannut lampaat Virkaniemeen laiduntamaan. Ne pitävät niemen hoidettuna ja ovat taas tänä kesänä tarjonneet piipahduspaikan lapsiperheille ja muille eläinten ystäville.

Tapahtumasta on tehty ilmoitus niin poliisille kuin eläinsuojeluilmoitus eläinlääkärille. Tapahtuma-aika oli sunnuntaina aamupäivän ja iltapäivä kello 17:n välillä. Ohikulkija teki lampaista ilmoituksen omistajalle vähän ennen kello viittä iltapäivällä ja lammasvahti oli käynyt paikalla aamulla.

Kunnanpuutarhuri Miia Terämä sanoo, että niemessä olevan valvontakameran kuvissa on perjantaina lapsia, jotka olivat menneet laitumelle. Sunnuntailta on silminnäkijöiden havaintoja lapsijoukosta, joka pyöräili niemessä kovaäänisesti.

– Emme voi varmasti tietää, liittyvätkö lapset ja lampaiden saamat vammat toisiinsa, Terämä muistuttaa. Siltä kuitenkin näyttää.

Ensimmäinen oletus oli, että lampaita on jahdattu isossa aitauksessa ja ehkä hutkittu kepeillä. Koiran raatelujäljiksi haavat eivät sopineet.

Vitikko päättelee vammojen syyksi lampaiden vauhkoa pakoa.

– Lampaita on jahdattu tai ne on muuten pelästytetty ja ne ovat rynnänneet peloissaan ryteikköön ja saaneet siinä vammansa.

Vitikko näyttää puhelimestaan kuvia lampaiden haavoista. Ne eivät ole pikkunaarmuja, vaan nahka on revennyt kunnolla.

– Ei tällaisia voi lapsi kepillä saada aikaan. Se olisikin aika hirveä juttu, jos lampaille olisi tällaista tehty.

Vitikko pitää Lempäälässä Tikkamäen luomulammastilaa. – Tätä tapahtumaa lukuunottamatta minulla ei ole kuin kiitettävää siitä, kuinka Pirkkalan ihmiset ovat ottaneet vastaan lampaamme. Numeromme on aitauksessa ja minulle on soiteltu aina, kun lampailla on arveltu olevan jotain vialla.

Terämä toivoo havaintoja tapauksesta ja vanhempien aktiivisuutta, jos he arvelevat oman lapsensa olleen paikan päällä joko perjantaina tai sunnuntaina. Se on parempi vaihtoehto kuin valvontakuvien setviminen poliisityönä.

Havaintoja voi ilmoittaa Terämän puhelimeen 050 564 4801 tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.