Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Helena Rissanen oli ensimmäinen pormestarin tehtävään valittu nainen Suomessa. Hän lähti viettämään eläkepäiviä kesäkuussa 2017.


Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt Pirkkalan entiselle pormestarille Helena Rissaselle kunnallisneuvoksen nimen ja arvon.
– Pirkkalan kunta haki Helena Rissaselle kunnallisneuvoksen arvonimeä tunnustuksena hänen poikkeuksellisen pitkästä ja monipuolisesta elämänurastaan luottamushenkilötehtävissä, toteaa Pirkkalan nykyinen pormestari Marko Jarva.
Helena Rissanen toimi Pirkkalan kunnan luottamustehtävissä neljällä vuosikymmenellä. Hän oli Pirkkalan kunnanvaltuuston jäsen yhtäjaksoisesti vuosina 1985–2017. Valtuuston puheenjohtajana Rissanen toimi kolmeen otteeseen.

Vuonna 2010 Rissanen valittiin valtuuston yksimielisellä päätöksellä Pirkkalan pormestariksi. Pormestarina hän toimi kesäkuuhun 2017 asti, jolloin hän päätti luottamushenkilöuransa. Helena Rissanen on ensimmäinen pormestarin tehtävään valittu suomalainen nainen.

Työurallaan Rissanen toimi ammattiyhdistysvaikuttajana muun muassa Suomen Teollisuustoimihenkilöiden Liiton (STL) puheenjohtajana ja Toimihenkilöunionin (TU) toisena puheenjohtajana ja johtajana. Ennen siirtymistään STL:n johtoon hän työskenteli Valmetin tehtaalla Tampereella.

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä. Arvonimen saajalta vaaditaan merkittäviä ansioita.