Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pirkkalan kunnantalon kortteliin rakentuu kuusi asuinkerrostaloa, joiden pohjakerroksiin on kaavoitettu liiketiloja. Korttelin keskelle tulee havainnekuvan mukainen punainen talo. Kuva: BST Arkkitehdit

Pirkkalan kunta on saanut rakennusliikkeiltä neljä tarjousta siitä, kuinka ne toteuttaisivat nykyisen kunnantalon korttelin uudistuksen ja mitä ne ovat valmiita maksamaan kunnalle rakennusoikeudesta ja korttelista. Kunta valitsee pian yhden rakentajatahon, joka saa toteuttaaksen koko korttelin.  Sopimusneuvottelut on määrä saada valmiiksi tämän vuoden aikana. Ohjenuoraksi on laadittu korttelisuunnitelma, jonka piirteitä toteutuksen ja kuntaan jätettyjen ehdotusten tuli noudattaa.
Kortteliin voi rakentaa kuusi asuinkerrostaloa, joiden kaikkien katutasoon tulee liikehuoneistoja. Yksi taloista tulee olemaan 16-kerroksinen tornitalo, Pirkkalan uusi maamerkki.
Keskustan ulkotilaan saadaan myös taidetta, sillä rakentaja on velvoitettu tilaamaan kortteliin 50.000 euron arvoisen taideteoksen.

OIKAISU: Toisin kuin jutussa on mainittu, keskustakorttelin asuintaloista kahden alakerrokseen ei tule liiketiloja. Nämä talot ovat kaksi lähimmäksi koulukeskusta kaavoitettua. Liiketiloja on siis suunniteltu neljän asuintalon alakertaan.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta tai nettilehdestämme.