Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

HARRI Aalto aikoo erota demarien valtuustoryhmästä Pirkkalan valtuuston maanantaisessa kokouksessa.

Valtuutettu Harri Aalto kertoo eroavansa sosialidemokraattien ryhmästä tänään pidettävässä valtuuston kokouksessa. Syyksi hän sanoo, ettei miestä hyväksytty kansanedustajaehdokkaaksi.

– Oma Pirkkalan yhdistyksemme TY Toivo esitti minua alkusyksystä ehdokkaaksi eduskuntaan, mutta piirihallitus torppasi, olen kuulemma epäkelpo. Perusteena olivat maahanmuuttoon liittyneet ja suomalaisuutta korostaneet kannanottoni, joita olin esittänyt muun muassa Pirkkalainen-lehdessä.

– Tulkitsin tilanteen niin, että tuskin sama porukka (piirihallitus) minua sitten valitsisi maakuntavaltuustonkaan ehdokkaksi ensi kevään vaaleihin, joten koin seinän olevan vastassa, Aalto sanoo.

– Eivät kirjoitukseni minusta ole olleet rasisistia, mutta eivät nyt sitten sovi SDP:n linjaan ja tilanteeseen, kun kannatus on hyvä eikä kevään vaaleihin haluta ottaa riskejä. Perusvaatimukseni maahanmuuton osalta kuitenkin on ollut, että työperäinen maahanmuutto on ok, mutta muilta osin Suomen tulisi ottaa tulijat pakolaisleireiltä kiintiöiden mukaan eikä hallitsemattomana.

Aallon kirjoituksia on pidetty hyvin "perussuomalaisina", mutta Aalto ei aio liittyä Perussuomalaisiin. Hän perustaa oman valtuustoryhmänsä.

– Tiedän tulevan puhetta, että taas se Aalto vaihtaa ryhmää. Mutta tämä päätös ei ollut helppo. Se vain otti kunnialle, että toin kuntavaaliessa paljon ääniä puolueelle, mutta sitä vastaan en ole saanut paljoa. Toinen vaihtoehto oli lopettaa politiikassa kokonaan, mutta päädyin tähän.

Aalto keräsi kevään 2017 kuntavaaleissa 212 ääntä ollen koko kunnan seitsemänneksi ja oman puoleensa kolmanneksi suosituin ehdokas. Hän aloitti pitkän valtuustouransa Vasemmistoliiton riveissä 1992 ja on edustanut myös vihreitä ja Paremman Pirkkalan puolesta -ryhmää. Vuonna 2015 hän erosi Vasemmistoliiton ryhmästä ja perusti oman ryhmänsä siirtyen demariehdokkaaksi keväällä 2017.

– Välit paikallisiin demareihin ovat ok. Voin jatkossakin kannattaa asioita, joihin olen aiemmin sitoutunut ja olla yhtä mieltä ihan asiapohjalta myös demareiden kanssa, Aalto sanoo.

Aalto perustelee toimittajalle pitkään, miksi maahanmuutosta keskusteleminen on Suomelle tärkeää.

– Mietin asioita ja osaan myös ottaa opiksi. Aikanaan kirjoitin, että Suomen pitäisi vähentää kehitysapuaan. Nyt voin tunnustaa oppineeni. Kehitysapua ei pidä vähentää, vaan suunnata ongelmapaikkoihin, jolloin se vähentää siellä päässä tarvetta maastamuuttoon.