Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pereensaari-kävelyllä tutustuttiin luonnontilaiseen Pereensaareen, johon kaavoitus on mahdollistamassa muun muassa sataman rakentamisen. Taustalla näkyvän vanhan huvilan ympäristöön on kaavan mukaan mahdollista rakentaa tiloja matkailu- ja virkistyspalveluja varten. Riitta Mustakoski selosti tilannetta kävelijöille.

Pereensaaren tulevaisuudesta huolestuneet kuntalaiset kokoontuivat suurella joukolla Pereensaari-kävelylle viime lauantaina. Pereensaareen laaditaan parhaillaan asemakaavan muutosta. Juuri nähtävillä ollut kaavaehdotus tuo toteutuessaan luonnontilaiseen saareen sadan moottoriveneen sataman, puolensataa autopaikkaa ja yritystoimintaa.
– Paikalle saapui yli 80 ihmistä. Keskustelu saarta koskevista suunnitelmista oli vilkasta, kertoo Pereensaari-kävelyn yksityishenkilönä koolle kutsunut Riitta Mustakoski.
Monet saarella säännöllisesti ulkoilevat ihmiset ovat jättäneet muistutuksen kaavasuunnitelmista. He pelkäävät luonnonrauhan ja esimerkiksi saaren monipuolisen linnuston häviävän alueelta, jos suunnitelmat toteutuvat.
– Kävelyretkelle osallistuneet olivat erittäin huolissaan venelaiturin koosta, meluhaitoista ja liikenteen lisääntymisestä, Mustakoski listaa.
Kävelyyn osallistuneita kiinnosti myös Pereensaaren huvilatontille kaavailtu palveluyritystoiminta. Tontille ja koko saarelle on annettu lisää rakennusoikeutta nykyisen huvilarakennuksen ja saunan lisäksi.
Oman mausteensa keskusteluun on tuonut tieto, että tunnetulla pirkkalalaisella hyvinvointiyrittäjällä Jutta Rouvisella (ent. Gustafsberg) on Pereensaaren huvilatonttia koskevia yrityssuunnitelmia.
Kävelyllä mukana ollut pormestari Marko Jarva vahvisti, että Rouvinen on tehnyt kunnalle ehdotuksia aluetta koskevasta yritystoiminnasta. Myös muilta yrittäjäehdokkailta on tullut ideoita. Pereensaaren matkailu- ja virkistyspalveluiden toimijan valinnan on määrä tapahtua kaavan vahvistuttua.

Lue lisää oheisesta näköislehdestä ja printti-Pirkkalaisesta