Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

YKSISARVINEN-veistos väistää Kurikkaan, kun takana näkyvää kunnanvirastoa aletaan purkaa lähikuukausina. Tilalle rakentuu uusi uljas keskustakortteli.

Nykyisen kunnanvirastotalon purkutyöt aloitetaan loppuvuoden aikana tai alkuvuodesta 2019. Samalla myös Pirkkalan veistospuisto kokee loppuvuoden aikana muutoksia, kun kaksi kunnanviraston piha-alueella sijaitsevaa teosta siirretään väliaikaisille sijoituspaikoille ja yksi poistetaan turvallisuussyistä.

Pihalta lähtevät uusiin paikkoihin veistokset Tiima ja Yksi­sarvinen. Tiima siirretään Koulutieltä noin sadan metrin päähän Vähäjärvelle, Yksisarvinen Kurikkaan. Teokset pyritään palauttamaan kuntakeskuksen alueelle keskustakorttelin rakentumisen jälkeen.

Pirkkalan veistospuisto uudistuu tulevina vuosina. Teoksia kunnostetaan ja yhdelle puiston rakastetuimmalle teokselle, Villu Jaanisoon Lehmälle, etsitään uutta sijoituspaikkaa. Vähäjärven läheisyydessä sijaitseva puisto koostuu yli 30 teoksesta, jotka ovat valmistuneet neljässä Pirkkala Sculptor -tapahtumassa vuosina 2000-luvun alussa. Veistoksia on Vähäjärven rantamien lisäksi myös läheisen Suupanniityn ja Naistenmatkan kouluilla sekä Suupantorin läheisyydessä.