Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

VALTUUSTON puheenjohtaja Taru Tolvanen käynnisti valtuuston kyselytunnin. Sen sujuvassa vetämisessä häntä avustivat hallintojohtaja Olli Niemi ja päätösvalmistelusihteeri Kati Selkämaa.

Kaakkois-Pirkkalaan valmistellaan nyt 9500 asukkaan kaavaa, joka olisi rahallisesti edullinen hanke Pirkkalan kunnalle.
– Alustavan laskelman mukaan kunnan menot alueen rakentamisessa olisivat 115 miljoonaa euroa ja tulot yksin tontinmyynnistä 187 miljoonaa, kertoi pormestari Marko Jarva (kok) tuoreita uutisia valtuuston kyselytunnilla.
Laskelmat ja asukasmäärä toteutuisivat 20-30 vuoden aikana alueen rakentuessa.
– Kun mukaan otetaan saatavat verotulot, ne olisivat peräti 1,2 miljardia euroa. Alueelle voidaan kaavoituksen avulla mahdollistaa 2200 työpaikkaa, Jarva sanoi.
Sirpa Repo (vihr) oli esittänyt kysymyksen, mitä Kaakkois-Pirkkalan osayleiskaavalle nyt kuuluu.
Jarva raotteli konsultin tekemää keskeneräistä selvitystä, josta valtuutetutkaan eivät olleet vielä kuulleet. Edellä luetellut kulut syntyisivät, kun kunta rakentaisi alueelle kahdeksan kilometriä katuja, yhdeksän kilometriä kevyen liikenteen väylää ja 16 kilometriä ulkoilureittiä.
Kaavaluonnoksesta jätetyistä 134 mielipiteestä ja 25 lausunnosta on pian valmistumassa noin 300 sivun laajuinen vastineraportti, jossa kaavoittaja kertoo, onko jätetty palaute syytä ottaa huomioon jatkovalmistelussa tai jos ei, niin miksi.
Uutisena kuultiin, että kaavaa vuosien ajan valmistellut arkkitehti Pauliina Pelkonen on irtisanoutunut kunnan palveluksesta ja siirtyy marraskuun lopussa ylitarkastajaksi ELY-keskukseen.