Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pirkkalan kunnan itsenäisyysjuhlan pitopaikka on tänä vuonna jälleen Suupanniityn koulu eli yläasteen sali. Viime vuonna satavuotista Suomea juhlittiin vapaa-aikakeskuksella.

Pirkkalan kunnan itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään torstaina 6.12. Suupanniityn koulun salissa, eli entisellä yläasteella. Luvassa on ensin itsenäisyyspäivän virallisempi juhlinta ja sitten lapsiperheiden oma ohjelma, jossa on yhtälailla musiikkia ja herkkupöytä ladattuna!

Kello 14 alkavassa juhlassa tervehdyspuheen pitää pormestari Marko Jarva. Juhlapuhujana on tänä vuonna kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth. Pirkkala-palkinnon jakaa ansioituneelle pirkkalalaistaholle valtuuston puheenjohtaja Taru Tolvanen. Tämän jälkeen konsertissa esiintyvät muusikko ja haitaristi Anne-Mari Kivimäki & Palomylly sekä tanssitaiteilija Timo Saari. Kivimäki on pirkkalalaislähtöinen palkittu muusikko ja kansanmusiikin uudistaja. Hän esiintyy ahkerasti ulkomaita myöten ja on väitellyt musiikin tohtoriksi Karjalan Suistamon vanhasta kansanmusiikista.

Kello 15 alkaa yhteinen kahvitarjoilu ja samaan aikaan salissa käynnistyy ohjelma lapsiperheille. Tarjolla on kasvomaalausta ja lasten herkkupöytä. Musiikkia ja tanssia lapsille tarjoavat sielläkin Anne-Mari Kivimäki & Palomylly sekä tanssitaiteilija Timo Saari.

Kaikkien kuntalaisten juhliin on vapaa pääsy. Pukeutumistoiveena on sopivasti juhlava pukeutuminen - frakkeja tai smokkeja ei sentään tarvita kuten Linnan juhlissa, joita ehtii vielä seuraamaan Pirkkalan oman juhlan jälkeen.

 Pirkkalan kunnan kaikille avoin itsenäisyysjuhla Suupanniityn koulun (yläasteen) salissa to 6.12. klo 14-16, Koulutie 8. Lapsiperheiden juhlaohjelma ja aikuisten kahvitus klo 15 alkaen.