Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pirkankoivun hoivaosastolla on panostettu vanhusten joulutunnelmaan. Joulukylpy sujuu havun- ja tervantuoksussa ja tunnelmavaloissa.

Kyöstin päiväkodilla Kyöstintien reunassa on avattu jouluikkuna, joka vetää päiväkodin väen mukaan vertoja Stockmannillekin!

Jouluiloa tarjotaan Kyöstillä myös vanhusten palvelukeskuksen Pirkankoivun hoivaosastolla, missä pesu- ja saunatilat on somistettu ikäihmisille jouluiseen tunnelmaan.

– Kyöstin päiväkodilla jouluikkunat ovat nähtävissä Kyöstintien puolelta, kertoo Mira Mäkinen päiväkodilta.
– Ikkunat ovat valaistuna joulun yli joka päivä kello 16-21, käykää ihastelemassa meidän ihanan Kyöstin päiväkodin joulutervehdystä, Kyöstiltä toivotaan ja pyydetään, ettei ikkunoiden eteen parkkeerata.

Pirkankoivun hoivaosastolta Riikka Mäkinen puolestaan kertoo, että henkilökunta päätti ideoida ikäihmisille joulumieltä uudella tavalla.

– Asukkaamme ovat suurin osa sellaisessa kunnossa, että joulusaunaan he eivät enää pääse, mutta halusimme tuoda monelle niin perinteikkään joulusaunan tuntua joulumielen luomiseksi. Kehittelimme joulu-span, jolloin kylpyhuoneemme on koristeltu jouluisaksi ja sieltä tulvii joulun tuoksu; havuja, tuoksukynttilä, tervashampoo ja muuta mukavaa.

– Tavoitteenamme on järjestää kiireetön hetki asukkaalle joulun tuoksuisessa ympäristössä. Pesemme hellästi pesusienillä hämärässä jouluvalaistuksessa joulumusiikin soidessa taustalla. Lisäksi SPA hetken jälkeen meillä on kaksi hoitajaa avustamassa esim. hiusten laitossa, rasvauksessa, kauniiden vaatteiden pukemisessa ja muussa. Hetken päätteeksi tarjoillaan suklaata ja glögiä sekä joulun makuista limonadia, Mäkinen kertoo.

Jouluisia asetelmia ja ikkunoita bongaavien kannattaa huomata myös Pirkkalan liikkuvan seurakunnan joulukalenteri. Joulukuun jokaiselle päivälle on tehty jouluinen asetelma eri kohteisiin. Upeaa jälkeä on tehty muun muassa Kurikankulman päiväkodilla. Lista kaikkien kohteiden osoitteista löytyy seurakunnan nettisivulta.