Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Keskiviikon Aapeli-myrsky katkoi sähköjä muun maan lailla myös Pirkkalassa. Sähkökatkoksia oli eilen noin 600 pirkkalalaistaloudessa, jotka sijaitsivat lähinnä kunnan itäosissa. Tänään torstaina valtaosa sähköhäiriöistä on saatu korjattua.

Takamaalla myrskytuuli kaatoi puun omakotitalon pihassa sijaitsevan varastorakennuksen päälle, mutta kaiken kaikkiaan Pirkkalassa vältyttiin laajemmilta myrskyvahingoilta.

Jos vuosi alkoi myrskyn merkeissä, niin pari päivää aikaisemmin vanha vuosi vaihtui uuteen Pirkkalassa komeasti, kun Pirkkala-Seura järjesti yhdessä paikallisten yritysten, kunnan ja seurakunnan kanssa Vähäjärven rantamaisemissa runsaasti kiitosta saaneen ilotulituksen. Tapahtuma houkutteli paikalle satamäärin katsojia.

Poliisin näkökulmasta vuosi vaihtui paikkakunnalla kohtuullisen rauhallisesti. Kokonaan ilman hälytyksiä ei tämäkään vuodenvaihde silti sujunut. Esimerkiksi Naistenmatkantiellä henkilöauto ajoi ulos tieltä uudenvuodenaattona vähän ennen iltayhdeksää. Poliisille selvisi, että Nokian suunnasta kohti Tamperetta ajanut 39-vuotias nainen oli menettänyt autonsa hallinnan Perkiöntien risteyksen jälkeen. Auto oli ajautunut keskikorokkeen ja vastaantulevien kaistan yli tien pientareella olevaan kallioleikkaukseen. Kuljettajalle tehty puhalluskoe näytti törkeän rattijuopumuksen lukemia. Auto vaurioitui kauttaaltaan, ja kuljettaja toimitettiin sairaalaan tarkastettavaksi.